BiH    |    ENG

Dječije ljeto 2010


 Fondacija lokalne demokratije u saradnji sa Direkcijom za evropske integracije Vijeća ministara BiH kao prijateljem „Dječijeg ljeta”, koji se tradicionalno organiziraju u okviru festivala Baščaršijske noći, će održati dvije radionice za djecu na temu Evropska unija i put Bosne i Hercegovine u ovu porodicu evropskih država. 

 

Prva radionica pod nazivom Djeca za Evropu će biti održana 09. jula 2010. godine u parku Atmejdan, a druga pod nazivom Zvjezdano nebo 22. jula 2010. godine na platou ispred Katedrale u Sarajevu. Radionice počinju u 18:30 sati. 

 

Kroz ove dvije radionice najmlađi će uz igru i interaktivni sadržaj koji nude magazin EU Palčić i bojanka Putujte sa Zvjezdicom, prva publikovana izdanja Direkcije za evropske integracije za predškolski i osnovnoškolski uzrast, napraviti prve korake u učenju o Evropskoj uniji i procesu evropskih integracija. 

 

Također, u okviru Dječijeg ljeta će se održati još dvije radionice u evropskom duhu i to pod nazivima Budimo prijatelji i Evropa je više nego što mislite. 

 

Pozivamo novinare, snimatelje i fotoreportere da prisustvuju radionicama Djeca za Evropu i Zvjezdano nebo 09. i 22. 07. koje će se održati u parku Atmejdan i platou ispred Katedrale s početkom u 18:30 sati i svojim izvještavanjem sa ovog događaja doprinesu promociji procesa evropskih integracija u Bosni i Hercegovini.