BiH    |    ENG

Unapređenje upravljanja zaštićenim područjima u prekograničnoj regiji Srbija -BiH
Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo da prisustvujete Press konferenciji koja se organizuje povodom održavanja Finalne konferencije u okviru projekta “Unapređenje upravljanja zaštićenim područjima u prekograničnoj regiji Srbija -BiH “(Greening the management of protected areas in SRB-BiH cross-border region”).

Na Finalnoj konferenciji će se predstaviti rezultati implementacije projekta uz prisustvo predstavnika svih učesnika u projektu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

 

Projekt finansira Evropska unija u okviru prvog poziva Programa IPA prekogranične saradnje Srbija i Bosna i Hercegovina. Ukupan budžet projekta je 218.592,00 EURA.

 

Sufinansiranje projekta u Bosni i Hercegovini je obezbijedilo Ministrastvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, ujedno i partner na projektu u BiH.

Implementatori projekta su Fondacija lokalne demokatije iz Sarajeva i Pokret gorana Sremske Mitrovice iz Srbije sa svojim partnerom-Institutom za zaštitu prirode Srbije.

 

 

Napomena:

Dan i datum: četvrtak, 31.maj.2012.god.

Satnica: 9.45-10.15 sati

Mjesto i adersa: Hotel Europa, ul. Vladislava Skarića br. 5  

Kontakt osobe:

Edita Pršić, službenica za odnose s javnoću tel: 061 135 834

Amra Hadžić, projekt menadžerica tel: 033 237 240

 

Kratki film i video spot o  zaštićenim područjima IPA prekograničke regije, snimljen u Refresh produkciji, bit će ustupljen predstavnicima medija.

Dnevni red konferencije pogledajte OVDJE.