BiH    |    ENG
Početak realizacije projekta “Razvoj i promocija zdravstvenog turizma u prekograničnom području Srbija – Bosna i Hercegovina- CROSS SPA”
SAOPŠTENJE ZA MEDIJE
Projekat “Razvoj i promocija zdravstvenog turizma u prekograničnom programu Srbija - Bosna i Hercegovina - CROSS SPA” se realizuje u okviru IPA Prekograničnog programa Srbija - Bosna i Hercegovina, koji finansira Evropska Unija. Implementacija projektnih aktivnosti je započeta 01. aprila 2013. godine i trajat će 18 meseci. Ukupna vrijednost projekta je 452.152 eura. Nosioci projekta su Turistička organizacija regije Zapadna Srbija iz Užica i Fondacija lokalne demokratije iz Sarajeva. Partneri na projektu su Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA d.o.o. (BiH) i Regionalna razvojna agencija Zlatibor d.o.o. Užice (RS).

Projekat ima za cilj jačanje regionalne saradnje i održivi ekonomski razvoj prekograničnog područja Srbija – Bosna i Hercegovina kroz uspostavljanje zajedničke integrisane turističke ponude zdravstvenog turizma. Realizacijom projekta će se, kroz razvoj i plasman novog zajedničkog proizvoda zdravstvenog turizma,  unaprijediti ponuda u prekograničnom području kroz širenje asortimana turističkih proizvoda koji promovišu zdrav život i odgovornost za vlastito zdravlje. 

 

Kako bi se ostvarili ciljevi projekta, partneri će zajednički raditi na izradi studije-Analize stanja zdravstvenog turizma u prekograničnom području, unapređenju znanja i vještina zaposlenih u sektoru zdravstvenog turizma kroz treninge i obuke koji se odnose na približavanje EU standardima i novim trendovima u poslovanju, prenosu znanja i iskustava lidera iz ove oblasti, unapređenju turističke infrastrukture, razvoju i promociji zajedničkog turističkog proizvoda prekograničnog područja . 

 

Za više informacija molimo kontaktirajte: 

Amra Hadžić, Projekt menadžerica 

Fondacija lokalne demokratije Sarajevo

Radićeva 11,71000 Sarajevo

Tel/fax: +387 33 236 899