Novosti

Važnost primjene porodičnog zakona za građane i mehanizmi zaštite prava

15.maja Fondacija lokalne demokratijerealizovala je radionicu o temi: VAŽNOST PRIMJENE PORODIČNOG ZAKONA ZA GRAĐANE I MEHANIZMI ZAŠTITE PRAVA

Edukacija se  realizovala u  okviru projekta „Obrazovanja javnosti o pravnom sistemu“ čiji je cilj   jačanje kapaciteta kroz uključivanjem profesionalaca u obrazovanje građana o pravnom sistemu Bosne i Hercegovine, kao veoma važnom faktoru koji garantuje vladavinu prava i povećavanju standarda pravne sigurnosti građana. Navedeni  projekt se realizuje uz financijsku podršku USAID-JSDPII. U cilju što boljih rezultata projekta u oktobru je   potpisan  Sporazum o partnerstvu između: Agencije za ravnopravnost polova Bosne i Hercegovine, Udruženje sudija Bosne i Hercegovine, Udruženja tužitelja Federacije Bosne i Hercegovine i Fondacije lokalne demokratije. Edukaciji je prisustvovalo četrdesetak predstavnica/ka foruma žena političkih stranaka, članice Mreže pravde, predstavnicipolicijska uprava i centara za socijalni rad kao i pružaoci besplatne pravne pomoći. 



Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije