BiH    |    ENG

Foto klub Rišpet iz Omiša 17
Foto klub Rišpet iz Omiša, u saradnji sa Centrom za angažovanu umjetnost i Malom školom fotografije iz Sarajeva, poklonio 44 fotografije u humanitarne svrhe i odrekao se prava za dalje korištenje.

U ponedjeljak, 07.10.2013. godine, u 12.00 sati, u Galeriji Boris Smoje održala se press konferencija povodom održane izložbe humanitarnog karaktera čiji se prihod od prodaje fotografija dodijelio Domu za djecu bez roditeljskog staranja “Bjelave”, Slijepim i slabovidnim licima Kantona Sarajevo, Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju, te Sigurnoj kući.

Ovom prilikom Sigurnoj kući Fondacije lokalne demokratije kao i ostalim udruženjima uručene su preostale fotografije, te cjelokupni prikupljeni prihod od prodaje fotografija.Autori izložene 44 fotografije su Goran Alfirević, Marija Jurčević, Anita ŽivaljićČotić, Deni Lokas, Ivana Bodlović, Ivona Bezmalinović, Andrea Matijević, Ojdana Šaban, Jelena VeronikaNenadić, Leo Tomić, Josip Dorigatti i Antun Fledar, kojima se i ovim putem zahvaljujemo.

Cijeneći i poštujući  inicijativu organizatora predstavnica Edita Pršić je u ime Sigurne kuće Fondacije lokalne demokratije  uručila  zahvalnicu domaćinima, odnosno  Foto klubuRišpet iz Omiša.