Novosti

Otvorena renovirana teretana u Specijalnoj Bolnici Čigota na Zlatiboru i radionica na temu "Kreiranje zajedničkog turističkog proizvoda"

U Specijalnoj bolnici Čigota, 26. marta 2014. godine u 12h, otvorena je teretana koja je renovirana u okviru CBC projekta Razvoj i promocija zdravstvenog turizma u prekograničnom području Bosna i Hercegovina i Srbija.

Projekat CROSS SPA finansira Evropska unija, a realizuje Turistička organizacija regije Zapadna Srbija iz Užica u partnerstvu sa Fondacijom lokalne demokratije iz Sarajeva. Partneri na projektu su Regionalna razvojna agencija Zlatibor iz Užica i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA. Nabavljena i postavljena oprema je prilagođena potrebama korisnika zdravstvenih programa Čigota i Čigotica, a pored ove, primarne funkcije, sprave mogu koristiti i svi ostali zainteresovani korisnici postojećih i novih zdravstvenih programa ove ustanove. Zdravstvene programe Specijalne bolnice Čigota do sada je koristilo oko 40.000 korisnika, a  program Čigotica preko 3.000 gojazne djece. Otvaranju renovirane teretane, pored predstavnika Čigote , banja iz BIH i projektnih partnera, prisustvovali su predstavnici Turističke organizacije Srbije, Ministarstva privrede Republike Srbije- Sektor za turizam, predsednice Klastera zdravstvenog, spa i velnes turizma Srbije i Medical Spa Asocijacije Srbije, kao i predstavnici lokalnih turističkih organizacija, turističkih agencija, udruženja turističkih vodiča i domova zdravlja iz Bosne i Hercegovine i Srbije. U okviru projekta CROSS SPA   u Čigoti je 25.03.2014.realizovana Radionica na temu”Kreiranje zajedničkog turističkog proizvoda “ .Predstavnici banja ,korisnica projekta , turističkih organizacija i turističkih agencija iz Bih I Srbije, zajedno su radili na identifikaciji integrisane ponude zdravstvenog turizma prekograničnog područja.Konsultanti će na osnovu zaključaka sa Radionice  pakovati  turističi proizvod ,za koji će se izraditi Marketing plan promocije nakon čega će biti ponuđen touroperatorima da ga uvsrte u svoju ponudu I dalje promovišu.Radionici su  prisustvovala 52 predstavnika navedenih institucija obe zemlje. Vijest i video zapise sa otvaranja teretane možete pogledati na linku http://www.zoomue.rs/index.php/dnevne-vesti/191-otvorena-renovirana-teretana-u-cigoti



Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije