Novosti

Promocija Projekta CROSS SPA na Međunarodnim danima turizma u Sarajevu

Na poziv Ministarstva okoliša i turizama Federacije Bosne i Hercegovina , projekta CROSS SPA sa predstavio na Međunarodnim danima turizma Sarajevo 2014. od 08. maja do 11. maja u Centru Skenderija.

Uz podršku Evropeske unije i  uz sufinanasiranje korisnika projekta ,banja Sarajevske makroregije i regije Zapadna Srbija ,Projekta se predstavio na posebnom štandu u okviru Dana turizma.Opremanje štanda i  vizuelni identited je urađen uz odobrenje Evropsek unije,uz poštovanje pravila o vidljivosti Donatora. Plakati koji su postvaljeni  na izložbenom štandu ,su slikom promovisali potencijale banja i regiona koji su obuhvaćeni projektom.       

U okviru projekta su se predstavile banje iz BIH Terme Ilidža, Reumal Fojnica Aquaterm Olova i kao gost projekta  banja Vrućica Teslić , a iz  Srbije: Specijalna bolnica  Čigota sa Zlatibora, Turistička organizacija regije Zapadna Srbija I Turističe organizacije Zlatibor i Prijepolje.      

Organizovana je i prezentacija Projekta i učesnika u projektu , predstavnika implementatora i banja prekograničnog područja. Sveukupno  predstavljanje  Projekta CROSS SPA  je vrlo dobro medijski popraćeno.Više Tv kuća iz BIH te međunarodne TV kuće Anadolija,intervjuisali su učesnike manifestacije (projekt menadžere, direktore banja iz Bih , direktora TO Zapadna Srbija te prestavnike ostalih učesnika iz Srbije)  i emitovali priloge  o Projektu .

Uspotavljeni su poslovni kontakti sa turističkim organizacijama iz BiH i zemalja  učesnica ,Turske, Bahreina,Hrvatske i razmijenjeni promotivni materijali.       Ova dodatna aktivnost u okviru Projekta CROSS SPA umnogome je doprinijela realizaciji glavnog cilja projekta -jačanju regionalne suradnje i održivog ekonomskog  razvoj prekograničnog područja Bosne i Hercegovine i Srbije, kroz uspostavljanje zajedničke integrirane turističke ponude zdravstvenog turizma. Vidljivost Projekta I promocija projektnih aktivnosti je znatno unapređenja u odnosu na orinalni prijedlog projekta, jer učešće na  Danima turizma je omogućilo da se predstavimo široj javnosti I velikom broju tour operatora I medija.



Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije