BiH    |    ENG
Poziv za medije
Finalna konferencija u okviru projekta „Razvoj i promocija zdravstvenog spa turizma u prekograničnome području Bosna i Hercegovina- Srbija – Cross spa“
Pozivamo predstavnike svih medija da prisustvuju press konferenciji koja se organizuje povodom održavanja Finalne konferencije u okviru projekta „Razvoj i promocija zdravstvenog spa turizma u prekograničnome području Bosna i Hercegovina- Srbija – Cross spa“ .

Press konferencija će se održati 24.oktobra 2014. u Sarajevu, Hotel Bristol (ul. Fra Filipa Lastrića br. 2 ) sa početkom u 10.00 sati, a Finalna konferencija sa početkom u 10.30 sati.

Finalna konferencija se organizuje sa ciljem predstavljanja uspješno realizovanog projekta Cross Spa i postignutih rezultata projekta, kojeg je finansirala Evropska unija u okviru IPA prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina- Srbija. Vrijednost projekta je 452.152 €, a period implementacije april 2013.-oktobar 2014. godine.

Konferenciji će prisustvovati predstavnici svih učesnika u projektu iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Novinarima i učesnicima na konferenciji će se obratiti i gosp. Massimo Mina, šef operativnog odjela za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju Delegacije Evropske unije u BiH.

Projekat je imao za cilj jačanje regionalne saradnje i održivog ekonomskog razvoja prekograničnog područja Bosna i Hercegovina- Srbija, kroz uspostavljanje zajedničke integrirane turističke ponude banjskog-lječilišnog turizma. Realizacijom projekta se unaprijedila ponuda zdravstvenog spa turizma kroz širenje asortimana turističkih usluga koje promoviraju zdrav život i odgovornost za sopstveno zdravlje.

Vodeći implementator projekta je Fondacija lokalne demokratije Sarajevo sa svojim partnerom iz Srbije Turistička organizacija regije Zapadna Srbija iz Užica. Njihovi partneri na projektu su Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u Bosni i Hercegovini i Regionalna razvojna agencija Zlatibor u Srbije.

Ovdje možete preuzeti dnevni red.

Za više informacija, molimo kontaktirajte:
Edita Pršić, Fondacija lokalne demokratije
Tel: 00 387 33 237 240, 061 135 834
Email: anketa@bih.net.ba;