BiH    |    ENG

Dan otvorenih vrata


U cilju podizanje javne svijesti o problemu korupcije, Fondacija lokalne demokratije kao članica mreže  ACCOUNT,  i u  saradnji  sa drugim nevladinim organizacijama iz mreže,  9. juna organizovala  je Dan otvorenih vrata u centru za besplatnu pravnu pomoć. Ovim događajem željelo se dati još jedan doprinos nevladinih organizacija u zajedničkoj borbi protiv korupcije u Bosni  Hercegovini.

 

Pravnici i advokat Centra za besplatnu pravnu pomoć Fondacije lokalne demokratije su  svim zainteresovanim građanima i posjetiocima,  kao i medijima  stajati su na raspolaganju i savjetovanju za sva pitanja i informacije vezana za (anti)korupciju (prava prijavitelja korupcije, iskustva iz prakse,  itd), ali i drugih prava vezanih iz oblasti zdravstva, radnog prava, zapošljavanja, obrazovanja, porodičnih, kao i socijalnih prava.  

 

Odvjetnik Davor Bunoza stalni saradnik Fondacije lokalne demokratije u Mostaru i Amer Homarac, pravni savjetnik iz Centra za besplatnu pravnu pomoć dali su izjave medijima u smislu osvrta iz radne grupe u kojoj su bili angažovani u okviru pomenute mreže, odnosno popisa Javnih nabavki u Kantona Sarajevo.

 

Zahvaljujući  medijskim kućama i razumjevanja o važnosti ove oblasti za bh. društvo, događaj je medijski vrlo dobro popraćen.

 

Za više informacije možete poslušati radio emisiju klikom na ikonicu.