BiH    |    ENG
11.02.2016.
Posjeta Sigurnoj kući
Dana 11.02.2016. godine ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo gospodin Ismir Jusko posjetio je Sigurnu kuću u Sarajevu i tom prilikom razgovarao sa izvršnom direktoricom Fondacije lokalne demokratije Jasminom Mujezinović, menadžericom Sigurne kuće Muberom Hodžić-Lemeš i stručnom suradnicom – psihoterapeutkinjom Enisom Mešić.

 

 

 

 

 

 

Ovom prilikom Ministar je iskazao i svoju ličnu i podršku Ministarstva kojeg predstavlja radu Sigurne kuće i Fondacije lokalne demokratije u provođenju programa prevencije i zaštite od nasilja.

 

 

Posjeta je rezultirala  i uspostavljanjem suradnje u funkciji pružanja direktne pomoći korisnicama – žrtvama nasilja u porodici kroz dogovor o kontinuiranom treningu samoodbrane koji će voditi lično gospodin ministar Jusko. Osim sticanja konkretnih vještina samoodbrane, žrtve nasilja će steći i osjećaj samopouzdanja i lične vrijednosti što će ih podržati da trajno izađu iz uloge žrtve.

Zahvaljujemo Ministru na otvorenosti, podršci u  prepoznavanju ove problematike i ličnom doprinosu.

 

 

 

Fondacija lokalne demokratije sa Ministarstvom za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo intenzivno surađuje na svim programima koji doprinose boljoj zaštiti žrtava i kažnjavanju počinilaca nasilja.