BiH    |    ENG
01.07.2016.
Podrška projektu IWB for Refugees
Na poziv Isuess Without Borders ( IWB), organizacije koja djeluje u Bugarskoj, FLD je odgovorila na poziv i podržala projekat IWB for Refugees.

 Ova organizacija osnovana je 2013. godine i kao zagovornik ljudskih prava i pravne jednakosti za sve, misija IWB je ponuditi online platformu koja omogućava korisnicima dijalog o ljudskim pravima i gorućim globalnim pitanjima ili izazovima.

 

Vizija IWB je da bude online platforma za raspravu i učenje koja omogućuje korisnicima da razmišljaju van ograničenog prostora i rade na samorazvoju. IWB smatra da su nezavisno, individualno i inventivno razmišljanje neophodni za svako društvo da budu slobodni od kršenja nejednakosti i ljudskih prava.

 

U okviru IWB za izbjeglice organizacija pod svojim okriljem okuplja tim od oko 70 talentovanih mladih koji  dokumentuju pravna i socijalna pitanja povezana sa situacijom izbjeglica u državama članicama Europske unije. Trenutno IWB tim radi na inicijativi građana koja će biti predstavljena na nacionalnom nivou, i registrovana u Evropskoj inicijativi građana Evropske komisije, a čiji je cilj dobijanje 1 milion potpisa, tako da ova nova Direktiva EU u oblasti pitanja izbjeglica bude sprovedena.

 

 Intervju sa IWB možete pročitati na sljedećem linku:  http://issueswithoutborders.com/partners