Novosti

Dječija nedjelja "Sretan ćeš biti svijete kad usrećiš dijete"

U periodu od 06. do 08. oktobra 2017. u organizaciji Fondacije lokalne demokratije i saradnji sa JU „Kantonalnim centrom za socijalni rad“, odnosno sa službama socijalne zaštite iz svih općina i Sigurne kuće, za 45-tero djece iz najosjetljivije populacije Kantona Sarajevo, realizovano je druženje u Sarajevskom koledžu institucije Global Education.

 

U toku trodnevnoga boravka kroz različite radionice kreativnog karaktera djeca su razvijala vještine u cilju povećanja  samopoštovanja i pozitivnog  načina razmišljanja prema sebi i drugima. Učilo se o načinima nenasilnoga rješavanja  mogućih konflikata kao i o postojanju ustanova i NVO kojima se mogu obratiti za pomoć. Djeca su u osim toga  prisustvovali i kulturno zabavnim programu, odnosno koncertu i predstavi čije cilj bio uticati na buđenje interesa djece za kulturu i umjetnost. 

Odlaskom na centralnu manifestaciju u Domu mladih, zvanično je završen ovogodišnji program Dječije nedjelje, ali sjećanje na zajedničko druženje prema riječima djece, ostat će im vječno u sjećanjima kao nešto najljepše što su doživjeli.ž

Ovaj humani projekat u potpunosti je finansiralo Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice. 



Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije