BiH    |    ENG

CENTAR ZA ŽENE
Centar za žene ima za cilj osnaživanje žena žrtava rodno uvjetovanog nasilja, samohranih majki i žena na socijalnoj margini na tržištu rada kroz stručno osposobljavanje, osobni razvoj i društvene vještine.

Fondacija lokalne demokratije već petu godinu  implementira projekat Centar za zaposlenje poznatiji kao Centar za žene uz podršku i Visokog komesarijata Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR). Cilj ovog projekta je povećati pristup tržištu rada ranjivim i marginaliziranim grupama žena kroz razvoj ličnih i socijalnih vještina putem programa prekvalifikacije, dokvalifikacije i edukacije). Centar za žene ima za cilj osnaživanje žena žrtava rodno uvjetovanog nasilja, samohranih majki i žena na socijalnoj margini na tržištu rada kroz stručno osposobljavanje, osobni razvoj i društvene vještine.

Centar za žene ima za zadatak posredovanje pri zapošljavanju ženama žrtvama nasilja, samohranim majkama, ženama na socijalnoj margini  - vođenje evidencije o slobodnim radnim mjestima i uslovima koji se traže, vođenje evidencije o stručnoj spremi, znanjima i sposobnostima, obaviještavajući korisnice o objavljenim oglasima i konkursima, sastavljanje aplikacija za posao kao i pravnu pomoć i savjetovanje u oblasti zapošljavanja. Ovim bi se ne samo pomoglo ženama žrtvama nasilja već i doprinjelo boljoj evidenciji o njihovom broju i potrebama.

Centar za žene je obezbijedio i poluprofesionalne Kärcher mašine kako bi se olakšao ženama pristup na tržištu rada nudeći usluge čišćenja poslovnim subjektima.

Centar za žene je otvoren svakim radnim danom od 09:00 do 17:00 i sve potrebne informacije možete dobiti putem telefona 033 22 33 66.

O fondaciji

Fondacija lokalne demokratije je lokalna nevladina organizacija koja ima 20 godina dugo iskustvo u kreiranju, koordinaciji, upravljanju i pružanju tehničke i kadrovske podrške za različite projekte i programe.
više informacija