BiH    |    ENG
AKTUELNI PROJEKTI
PROMOCIJA I ZAŠTITA KULTURNO-HISTORIJSKOG I PRIRODNOG NASLIJEĐA
Zaštita kulturnog naslijeđa predstavlja vrlo značajan proces u očuvanju kulturnog identiteta nekog društva i dokaz njegovog postojanja i djelovanja. Jedno od polja djelovanja FLD je očuvanjem kulturno-historijske i prirodne baštine kroz realizaciju projekata koji se bave istraživanjem, zaštitom, revitalizacijom i promocijom kulturno-historijskih i prirodnih dobara, s ciljem stvaranja uvjeta za njihovo novo prezentiranje i namjenu koja bi bila i samoodrživa, kao što je korištenje ovakvih objekta i lokaliteta, kao novih resursa, za kulturni i ekoturizam.


Razvoj i promocija zdravstvenog turizma u prekograničnom području Srbija – Bosna i Hercegovina - CROSS SPA

Projekat “Razvoj i promocija zdravstvenog turizma u prekograničnom programu Srbija - Bosna i Hercegovina - CROSS SPA” se realizuje u okviru IPA Prekograničnog programa Srbija - Bosna i Hercegovina, koji finansira Evropska Unija. Implementacija projektnih aktivnosti je započeta 01. aprila 2013. godine i trajat će 18 meseci. Ukupna vrijednost projekta je 452.152 eura. Nosioci projekta su Turistička organizacija regije Zapadna Srbija iz Užica i Fondacija lokalne demokratije iz Sarajeva. Partneri na projektu su Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA d.o.o. (BiH) i Regionalna razvojna agencija Zlatibor d.o.o. Užice (RS).

više o projektu....
O fondaciji

Fondacija lokalne demokratije je lokalna nevladina organizacija koja ima 20 godina dugo iskustvo u kreiranju, koordinaciji, upravljanju i pružanju tehničke i kadrovske podrške za različite projekte i programe.
više informacija