Novosti

Dječije ljeto 2010

 Fondacija lokalne demokratije u saradnji sa Direkcijom za evropske integracije Vijeća ministara BiH kao prijateljem „Dječijeg ljeta”, koji se tradicionalno organiziraju u okviru festivala Baščaršijske noći, će održati dvije radionice za djecu na temu Evropska unija i put Bosne i Hercegovine u ovu porodicu evropskih država. 

Prva radionica pod nazivom Djeca za Evropu će biti održana 09. jula 2010. godine u parku Atmejdan, a druga pod nazivom Zvjezdano nebo 22. jula 2010. godine na platou ispred Katedrale u Sarajevu. Radionice počinju u 18:30 sati. 

Kroz ove dvije radionice najmlađi će uz igru i interaktivni sadržaj koji nude magazin EU Palčić i bojanka Putujte sa Zvjezdicom, prva publikovana izdanja Direkcije za evropske integracije za predškolski i osnovnoškolski uzrast, napraviti prve korake u učenju o Evropskoj uniji i procesu evropskih integracija. 

Također, u okviru Dječijeg ljeta će se održati još dvije radionice u evropskom duhu i to pod nazivima Budimo prijatelji i Evropa je više nego što mislite. 

Pozivamo novinare, snimatelje i fotoreportere da prisustvuju radionicama Djeca za Evropu i Zvjezdano nebo 09. i 22. 07. koje će se održati u parku Atmejdan i platou ispred Katedrale s početkom u 18:30 sati i svojim izvještavanjem sa ovog događaja doprinesu promociji procesa evropskih integracija u Bosni i Hercegovini.



Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije