Novosti

Na putu ka zajedničkom spa & wellness turističkom proizvodu

U Specijalnoj bolnici Čigota na Zlatiboru 25. i 26. septembra 2013. godine je održana dvodnevna Radionica na temu “ Preporuke za unapredjenje stanja zdravstvenog turizma” , u okviru projekta „Razvoj i promocija zdravstvenog Spa turizma u IPA prekograničnoj regiji Bosna I Hercegovina -Srbija -Crosss Spa” kojeg finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini I Srbiji .

Na Radionicu su predstavnici banja Aquaterm Olovo, Terme Ilidža i Reumal Fojnica (BiH), Specijalne Bolnice Čigota i Rehabilitacionog Centra Zlatar (SRB), hotela Mona, turistickih agencija, lokalnih turistickih organizacija i ekoloskih udruzenja  definisali su smjernice za dalji razvoj zdravstvenog  turizma uz poseban osvrt na moguće  zajednčke turističke programe.Radionica je bila prilika da se banje, koje su obuhvaćene projektom predstave kroz niz vrlo interesantnih prezentcaija menadžmenta banja I da se međusobo upoznaju. Drugi dan je realizovana  javna prezentacija Nacrta  Studije  o stanju i mogućnostima unapređenja stanja zdravstvenog turizma u prekograničnom području Srbija – Bosna i Hercegovina,kojui je izradila konsultanstka kuća Horwath HTL Beograd. Na Prezentaciji su,  pored učesnika radionice, prisustvovali predstavnici Delegacije EU u Srbiji, gospodjica  Elisabetta Sartorell, predstavnici Zajedničkog tehničkog sekretarijata Programa prekogranične saradnje Srbija - Bosna i Hercegovina, državni sekretar Ministarstva zdravlja Republike Srbije, predstavnik Turističke organizacije Srbije, predstavnici Ministarstva okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine, ministar privrede Vlade Kantona Sarajevo, predstvanik Ministarstva zdravlja kantopna Sarajevo ,sekretar Udruženja banja Srbije, predstavnici Rehabilitacionog centra Ivanjica i Specijalne bolnice Merkur iz Vrnjačke Banje. Cilj održavanja radionice i prezentacije je da se kroz dijalog ključnih aktera na polju zdravstvenog, wellness i spa turizma u posmatranom području kreira platforma za zajednički rad na unapređenju postojeće i kreiranju nove zajedničke ponude ovih oblika turizma. 



Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije