Novosti

Foto klub Rišpet iz Omiša 17

Foto klub Rišpet iz Omiša, u saradnji sa Centrom za angažovanu umjetnost i Malom školom fotografije iz Sarajeva, poklonio 44 fotografije u humanitarne svrhe i odrekao se prava za dalje korištenje.

U ponedjeljak, 07.10.2013. godine, u 12.00 sati, u Galeriji Boris Smoje održala se press konferencija povodom održane izložbe humanitarnog karaktera čiji se prihod od prodaje fotografija dodijelio Domu za djecu bez roditeljskog staranja “Bjelave”, Slijepim i slabovidnim licima Kantona Sarajevo, Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju, te Sigurnoj kući. Ovom prilikom Sigurnoj kući Fondacije lokalne demokratije kao i ostalim udruženjima uručene su preostale fotografije, te cjelokupni prikupljeni prihod od prodaje fotografija. Autori izložene 44 fotografije su Goran Alfirević, Marija Jurčević, Anita ŽivaljićČotić, Deni Lokas, Ivana Bodlović, Ivona Bezmalinović, Andrea Matijević, Ojdana Šaban, Jelena VeronikaNenadić, Leo Tomić, Josip Dorigatti i Antun Fledar, kojima se i ovim putem zahvaljujemo. Cijeneći i poštujući  inicijativu organizatora predstavnica Edita Pršić je u ime Sigurne kuće Fondacije lokalne demokratije  uručila  zahvalnicu domaćinima, odnosno  Foto klubuRišpet iz Omiša.



Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije