Novosti

Saopštenje za javnost - PROJEKAT

Dvodnevni trening o temi „STANDARDI I TRENDOVI EVROPSKE UNIJE U ZDRAVSTVENOM TURIZMU“ u okviru projekta Razvoj i promocija zdravstvenog turizma u prekograničnom području Srbija – Bosna i Hercegovina -CROSS SPA!

U Centru za medicinsku rehabilitaciju Reumal  u Fojnici  će se 19. i 20.11.2013. održati dvodnevni trening na temu  „STANDARDI I TRENDOVI EVROPSKE UNIJE U ZDRAVSTVENOM TURIZMU“ za srednji menadžemet banja i spa centara , korisnika  projekta “Razvoj i promocija zdravstvenog turizma u prekograničnom programu Srbija - Bosna i Hercegovina - CROSS SPA”. Trening je dio aktivnosti : Unapređenja znanja i vještina zaposlenih u sektoru zdravstvenog turizma s ciljem približavanja standardima  EU. Krajni cilj Projekta je  da se kroz razvoj i plasman novog zajedničkog proizvoda - zdravstvenog turizma, unaprijediti ponuda u prekograničnom području širenjem asortimana turističkih proizvoda koji promoviraju zdrav život i odgovornost za sopstveno zdravlje. Renomirani stručnjaci  iz oblasti zdravstvenog , banjskog i welness turizma će srednjem menadzmentu banja i spa i welnes centara   iz Fojnice, Olova, Ilidže i Zlatiborkog okruga, približiti standarde kvaliteta Europa Spa med i Europa Spa wellness asocijacije i najnovije trendove u  zdravstvenom turizmu. Certifikovan trener  Evropske asocijacije banja (ESPA) sa oficijelnim sjedistem u Briselu će prezentovati  standarde i  upravljanje  kvalitetom usluga u banjama i welnes centrima  te postupku  certifikacije. Drugi dan treninga će expert iz oblasti turizma govoriti o trendovima u zdravstvenom turizmu, strateškoj analizii usporedba usluga zdravstvenog turizma u Bosni i Hercegovini , Srbiji i EU, modernim marketinškim praksama  u zdravstvenom  turizmu te unapređenju  usluga zdravstvenog turizma u Bosni i Hercegovini  i Srbiji. Projekt finansira Evropska unija  u okviru Programa IPA prekogranične saradnje Srbija - Bosna i Hercegovina. Implementacija projektnih aktivnosti je započeta 01.aprila 2013. godine. Nosioci projekta su Fondacija lokalne demokratije iz Sarajeva i Turistička organizacija regije Zapadna Srbija iz Užica. Partneri na projektu su Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u Bosni i Hercegovini  i Regionalna razvojna agencija Zlatibor iz Srbije.



Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije