Novosti

„Razvoj i promocija zdravstvenog spa turizma u IPA prekograničnoj regiji Bosna i Hercegovina - Srbija - Crosss Spa”

Poštovani, Zadovoljstvo nam je da vas u ime Fondacije lokalne demokratije i Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA, pozovemo na Trening koje će se održati 10. i 11.12. 2013. godine u Hotelu Cristal u kompleksu banje Terme Ilidža, Sarajevo.

Trening  se  organizira se u okviru projekta „Razvoj i promocija zdravstvenog spa turizma u IPA prekograničnoj regiji Bosna i Hercegovina - Srbija - Crosss Spa” kojeg finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini i Srbiji, u okviru programa IPA prekogranične suradnje. Ukupna vrijednost  projekta je   452.152 € od  čega  15 % obezbjeđuju  partneri na  projektu  uz podršku nadležnih ministarstava u BiH i Srbiji.

Fondacija lokalne demokratije, kao vodeći aplikant, realizuje ovaj projekat u partnerstvu sa Turističkom organizacijom regije Zapadna Srbija iz Užica i sa nacionalnim  partnerima, Sarajevskom razvojnom agencijom SERDA i Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor. Projekt ima za cilj jačanje regionalne suradnje i održivi ekonomski razvoj  prekograničnog područja Bosna i Hercegovina - Srbija kroz uspostavljanje zajedničke integrirane turističke ponude zdravstvenog turizma. Realizacijom projekta će se, kroz razvoj i plasman novog zajedničkog proizvoda – zdravstvenog turizma, unaprijediti ponuda u prekograničnom području širenjem asortimana turističkih proizvoda koji promoviraju zdrav život i odgovornost za sopstveno zdravlje. U augustu 2014. će biti organizovana  velika promocija  novog proizvoda zdravstvenog turizma kroz studijsko putovanje namijenjeno predstavnicima medija i tour operatora, koji će u posjetiti svih 6 banja prekograničnog područja  i upoznati se sa njihovom ponudom i  unaprijeđenom turističkom infrastrukturom. Ovoga puta pozivamo vas da u srijedu, drugi dan treninga 11. decembra u 11.30 sati u vrijeme rezervirano za medije  razgovarate  o projektu sa  našim gostima iz Srbije, predstavnikom  Ministarstva privrede Republike Srbije, Sektora  turizam i direktorom  Turističke organizacije Zapadna Srbija, te članovima   projektnog tima iz Srbije i  Bosne i Hercegovine. Renomirani stručnjaci  iz oblasti zdravstvenog, banjskog i welness turizma će  nevladine organizacije, tour operatore i predstavnike  marketing službi  banja, spa i welnes centara   iz Sarajevske makroregije  i Zlatiborskog okruga, upoznati sa suvremenim EU u iskustvima u planiranju i razvoju novog zajedničkog proizvoda ponude zdravstvenog spa turizma te sa novim trendovima u marketingu. Drugi dan treninga će expert iz Srbije, predsjednica Medical spa asocijacije Srbije,  govoriti o Balkan SPA Forest hammamkao mogućem elementu  medikal SPA i zdravstveno-turisticke ponude, o projektu  GROZD ZONE –realizacija medikal SPA, zdravstveno vaspitnih i  zdravstveno preventivnih programa, u cilju promocije zdravih stilova života, te o potencijalima SELFNESS programa vezanih za poboljšanje kvaliteta života kroz holistički pristup zdravlju. Ovdje možete preuzeti dnevni red



Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije