BiH    |    ENG

U-Impact ACCES kampanja
Partneri na implementaciji projekta Triple A za građane, duboko zabrinuti zbog nedostatka zajedničkog Evropskog pristupa na trenutnu krizu emigranata u Europi odlučili su da se pridruže U-Impact ACCES kampanji za veće uključivanje nevladinih organizacija u raspravama po ovom pitanju.

Kao predstavnici organizacija koje rade na pružanju besplatne pravne pomoći i zastupanju za izbjeglice i tražitelja azila, koji putuju kroz naše zemlje zapadnog Balkana i Turske, ali i u zemljama odredišta Europske unije, mislimo da je neadekvatno uključivanje institucija Evropske unije sa organizacijama koje rade direktno sa izbjeglicama o pitanjima, kao što je stvaranje zajedničke migracijske politike i mehanizama koji garantuju slobodu kretanja.

Partnerske organizacije odlučne da učestvuju u razvoju politika, uputile su pismo Evropskim institucijama nudeći svoju stručnost u razvoju takvih politika, te tako osiguraju veće učešća građana u procesu odlučivanja o ovim važnim pitanjima.

Potpisane organizacije uključuju i tri organizacije iz Bosne i Hercegovine: Asocijacije za Asocijacija za demokratske inicijative u Bosni i Hercegovini , Vaša prava BiH i Fondacija lokalne demokratije.

Ostale potpisnice su navedene u pismu koji možete pogledati klikom ovdje. 
About the foundation

Local Democracy Foundation is a local non-governmental organization that has 18 years of experience in designing, coordinating, managing and providing technical and personnel support for various projects and programs.
more information